Kuřecí špízy s ananasem recept
Kuřecí špízy s ananasem jsou v letním grilovacím období skvělou lehkou pochoutkou. Můžeme je servírovat s velkou mísou čerstvého salátu, nebo s kouskem pečiva.
Ingredience receptu
- 8 ks vykostěných kuřecích stehýnek
- 1 ananas nakrájený na kostky
- 50 ml sojové omáčky
- 2 utřené stroužky česneku
- 2 lžíčky cukru
- 1 lžička kečupu
- 50 ml ananasové šťávy
- sůl - podle chuti.
- čerstvě mletý černý pepř - podle chuti.
- olivový olej na potření špízů
Způsob přípravy
Kuřecí špízy s ananasem jsou v letním grilovacím období skvělou lehkou pochoutkou. Můžeme je servírovat s velkou mísou čerstvého salátu, nebo s kouskem pečiva. Použijeme-li špejle, namočíme je předem do studené vody. Nejprve si připravíme marinádu. Sojovou omáčku, utřený česnek, cukr, kečup a ananasovou šťávu rozšleháme v míse. Každé kuřecí stehýnko rozdělíme na dva kousky. Všechno maso pak ponoříme do marinády a necháme v ledničce alespoň 4 hodiny, nejlépe ale přes noc.
Zahřejeme gril na provozní teplotu a na jehly nebo špejle střídavě napichujeme kuřecí kousky a kostky ananasu. Hotové špízy trochu osolíme a opepříme podle chuti a nakonec je potřeme olivovým olejem. Položíme připravené jehly na gril a grilujeme asi 15 minut. Občas špízy otočíme, aby se opekly ze všech stran.