Krůtí řízky na smetaně recept
Krůtí řízky na smetaně podáváme většinou s brambory upravenými podle své chuti. Skvělá příloha jsou třeba brambory pečené nasucho v troubě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 krůtí prsa
- 200 ml sladké smetany
- 150 ml bílého vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 lžíce parmezánu
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Krůtí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme je olejem a opečeme v troubě na roštu z obou stran .
V míse smícháme rajčatový protlak se smetanou a sýrem. Do zapékací mísy naskládáme opečené řízky a zalijeme je vínem. v předehřáté troubě pak maso pečeme tak dlouho, dokud se alkohol nevydusí. Pak přidáme šlehačkový krém, lehce promícháme a už jen krátce prohřejeme.