Krůtí medailonky se špenátem a bramborami recept
Krůtí medailonky se špenátem a bramborami zapečené v troubě připravíme v jednom pekáči. Lehké, dietní jídlo obsahuje potřebné bílkoviny, vitamíny a sacharidy. Takže si nejen pochutnáme, ale i nám dodá potřebnou energii.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 větších brambor
- 1 lžíce másla
- 300 g krůtích prsou
- 1 hrst listového špenátu
- 2 vejce
- 200 ml smetany
- 2 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- 100 g parmezánu
- sůl
- mletý barevný pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Krůtí maso nakrájíme na malé řízečky a lehce je naklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce ušleháme změklé máslo s utřeným česnekem.
Pekáč na zapékání vymažeme česnekovým máslem. Na dno rozložíme nakrájené plátky brambor, posypeme je špetkou soli, pepře a nadrobno nakrájenou cibulkou. Na brambory rozložíme krůtí medailonky a také je lehce osolíme a pepříme.
Nakonec povrch posypeme zeleným špenátem. Vše zalijeme smetanou ve které jsme rozšlehali vejce. V předehřáté troubě pečeme zakryté 40 až 50 minut. Pak víko odstraníme, jídlo posypeme nastrouhaným parmezánem a zapékáme dalších asi 15 minut.