Krůtí karbanátky recept
Krůtí karbanátky se zeleninou budou výborné s bramborovou kaší. Nebo jen s krajíčkem čerstvého domácího chleba.
Ingredience receptu
- 1 krůtí prsa
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 2 vejce
- 1 malá cuketa
- 2 lžíce jemné kukuřičné strouhanky
- 2 lžíce polohrubé mouky
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
- čerstvá zelená petrželka
- olivový olej
Způsob přípravy
Krůtí maso umeleme na masovém strojku. Cuketu omyjeme a nahrubo nastrouháme, papriky nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou cuketu osolíme a necháme ji chvíli stát. Pak jí v cedníku zbavíme přebytečné vody.
Ve větší míse smícháme mleté maso, vejce, mouku, cuketu, nadrobno nakrájené papriky a jemně nasekanou petrželku. Přidáme špetku všeho koření a umícháme hladkou směs. Podle potřeby přidáme strouhanku, aby těsto nebylo řídké.
Z masové směsi tvoříme malé karbanátky a smažíme je v oleji z obou stran dozlatova.