Krupicové noky se zelenou petrželkou recept
Krupicové noky se zelenou petrželkou, to je výborná příloha k masu. Jsou rychle připravené a recept zvládne úplně každý.
Ingredience receptu
- 2 lžíce Lučiny
- 750 ml polotučného mléka
- 3 vejce
- 360 g dětské krupičky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- kari koření
- mletý černý pepř
- sůl
- zelená petrželka
Způsob přípravy
V hrnci smícháme mléko, olej, špetku soli, pepře a kari, a za stálého míchání přivedeme k varu. Nyní postupně přidáváme krupičku a stále mícháme. Po chvíli se směs začne odlepovat od hrnce, tak ho odstavíme z plotny a přimícháme do těsta jedno vejce. Po důkladném promíchání necháme těsto částečně vychladnout.
Nyní přidáme zbylá vejce a Lučinu. Důkladně těsto prohněteme a lžící vykrajujeme noky. Ty vhazujeme do vroucí lehce osolené vody a vaříme asi 10 až 13 minut.
Vařené noky vyndáme děrovanou naběračkou a v míse je promícháme s rozpuštěným máslem a zdobíme čerstvou zelenou petrželkou.