Kroupová polévka s uzeným masem recept
Kroupová polévka s uzeným masem může být novinkou na vašem talíři. Vyzkoušejte ji. Uzená žebra bývají dost slaná, proto polévku osolte až na konci, když to bude třeba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g velkých krup
- 800 g uzených žeber
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 7 kuliček černého pepře
- 1 lžička majoránky
Způsob přípravy
Kroupy propláchneme studenou vodou a uvaříte podle návodu. V jiném hrnci na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme k ní uzená žebra, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme i bobkový list, nové koření a pepř, a maso uvaříme do měkka.
Vývar z masa scedíme do jiného hrnce, nasypeme do něj na kostičky nakrájenou petržel a mrkev a povaříme 15 minut. Mezitím si obereme maso z uzených žeber, nakrájíme ho a přidáme do polévky.
Nakonec do polévky nasypeme uvařené kroupy, přidáme majoránku a je-li potřeba, polévku přisolíme.