Krevety na bílém víně recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Krevety na bílém víně v jemné omáčce jsou hotové za pár desítek minut. Přílohou mohou být těstoviny, bramborové noky apod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g mražených krevet
  • 1 limetka
  • 100 - 200 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • 1 lžička solamylu
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Krevety necháme zvolna rozmrazit na cedníku, abychom se zbavili přebytečné vody. Ve vyšší pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme do něj připravené krevety, solamyl, vše promícháme a krátce opečeme.

Krevety na pánvi podlijeme vínem, přidáme špetku pepře a lžičku limetkové šťávy, a dusíme přikryté za občasného promíchání a podlití podle potřeby, asi 4 až 6 minut. Krevety by nyní měly být hotové a omáčka jemná a středně hustá.

Nakonec do omáčky vmícháme nadrobno nasekaný kopr a podle potřeby ji osolíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Krevety na bílém víně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Krevety na bílém víně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu krevety bílém víně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Krevety na bílém víně

Kde najít informace



×