Krevety na bílém víně recept
Krevety na bílém víně v jemné omáčce jsou hotové za pár desítek minut. Přílohou mohou být těstoviny, bramborové noky apod.
Ingredience receptu
- 800 g mražených krevet
- 1 limetka
- 100 - 200 ml suchého bílého vína
- 1 lžíce nasekaného kopru
- 1 lžička solamylu
- mletý černý pepř
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Krevety necháme zvolna rozmrazit na cedníku, abychom se zbavili přebytečné vody. Ve vyšší pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme do něj připravené krevety, solamyl, vše promícháme a krátce opečeme.
Krevety na pánvi podlijeme vínem, přidáme špetku pepře a lžičku limetkové šťávy, a dusíme přikryté za občasného promíchání a podlití podle potřeby, asi 4 až 6 minut. Krevety by nyní měly být hotové a omáčka jemná a středně hustá.
Nakonec do omáčky vmícháme nadrobno nasekaný kopr a podle potřeby ji osolíme.