Krevetový salát s fenyklem a červenými pomeranči recept
Chuťové pohárky milovníků netradičních chutí pak zajisté potěší tento salát původem pocházející ze Sicílie, jenž v sobě mísí chuť červených pomerančů, které mu dodávají impozantní sladkokyselou chuť a výraznou barvu, a nevšední směsi krevet a fenyklu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- očištěný (lístky ponechte na ozdobu) a na tenké plátky nakrájený fenykl
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 225 gramů oloupaných a očištěných krevet
- sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- 2 oloupané, pecek zbavené a nafiletované červené pomeranče s ostrouhanou kůrou
- 1/2 šálku lístků hladkolisté petržele
Způsob přípravy
Očištěný a nakrájený fenykl namočte na přibližně 10 minut do studené vody, kterou následně slijte a fenykl nechte stranou.
V hluboké pánvi mezitím rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.
Přidejte oloupané krevety, které osolte a opepřete, a za občasného obracení je restujte přibližně 3 minuty až do té doby, kdy rovnoměrně zrůžoví a jsou viditelně propečené. Poté je nechte zlehka vychladnout.
Následně krevety a fenykl smíchejte se zbytkem oleje, petrželí, kůrou, kousky dužiny a šťávou z červeného pomeranče. Dle libosti ještě výslednou směs osolte a opepřete.
Na závěr salát ozdobte lístky fenyklu a servírujte.