Křenová omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí4 porce

Tato omáčka se skvěle hodí zejména k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu. Štiplavý křen dodá pokrmu říz a navíc pěkně protáhne dýchací cesty.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g křenu
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 50 g hladké mouky
  • 125 ml bílého vína
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 125 ml masového vývaru
  • šťáva a kůra z ½ citronu
  • cukr
  • vinný ocet


Způsob přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Křen oloupeme. Polovinu nakrájíme na tenké plátky a druhou půlku nastrouháme na struhadle.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přisypeme plátky křenu a citronovou kůru. Směs zaprášíme hladkou moukou a chvíli necháme opéct. Pak ji zalijeme bílým vínem a asi po třech minutách i vývarem a necháme čtvrt hodiny provařit.

Omáčku přecedíme přes síto a do hladkého základu přidáme smetanu, šťávu z citronu, cukr a trochu octa. Nakonec přimícháme nastrouhaný křen, omáčku krátce prohřejeme a podáváme s masem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Křenová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Křenová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu křenová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Křenová omáčka

Kde najít informace



×