Krémové rizoto s červenou řepou recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí3 porce

Zdravé barevné rizoto, které budou děti milovat. Červená řepa je výtečný antioxidant a skvěle se hodí do tohoto počasí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 lžíce oleje
  • 1 šalotka, nadrobno
  • sůl
  • 2 stroužky česneku, nadrobno
  • pár snítek tymiánu, lístečky odrhnuté + trocha na ozdobení
  • 3 bulvy červené řepy, oloupané a nastrouhané nahrubo (cca 300 g)
  • 250 g rýže arborio
  • 900 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru, horkého
  • 1 lžíce másla
  • 65 g čerstvého sýra, nadrobeného
  • tekutý med na pokapání


Způsob přípravy

Připravte si velkou pánev nebo hrnec a orestujte si v něm dozlatova šalotku, osolte a pak vhoďte česnek, lístky tymiánu a promíchejte. Potom přidejte červenou řepu, rýži a zhruba minutu opékejte. Přilijte první naběračku vývaru a nechte vývar vstřebat. Následně vývar přilévejte po částech a vždy počkejte než se vstřebá, dokud není rýže na skus a rizoto krásně krémové.

Odstavte hrnec z ohně a vmíchejte máslo a rizoto okořeňte. Servírujte se strouhaným parmazánem a pár kapkami medu posypané lístky tymiánu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Krémové rizoto s červenou řepou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu krémové rizoto červenou řepou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Krémové rizoto s červenou řepou

Kde najít informace



×