Krémové rizoto s červenou řepou recept
Zdravé barevné rizoto, které budou děti milovat. Červená řepa je výtečný antioxidant a skvěle se hodí do tohoto počasí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžíce oleje
- 1 šalotka, nadrobno
- sůl
- 2 stroužky česneku, nadrobno
- pár snítek tymiánu, lístečky odrhnuté + trocha na ozdobení
- 3 bulvy červené řepy, oloupané a nastrouhané nahrubo (cca 300 g)
- 250 g rýže arborio
- 900 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru, horkého
- 1 lžíce másla
- 65 g čerstvého sýra, nadrobeného
- tekutý med na pokapání
Způsob přípravy
Připravte si velkou pánev nebo hrnec a orestujte si v něm dozlatova šalotku, osolte a pak vhoďte česnek, lístky tymiánu a promíchejte. Potom přidejte červenou řepu, rýži a zhruba minutu opékejte. Přilijte první naběračku vývaru a nechte vývar vstřebat. Následně vývar přilévejte po částech a vždy počkejte než se vstřebá, dokud není rýže na skus a rizoto krásně krémové.
Odstavte hrnec z ohně a vmíchejte máslo a rizoto okořeňte. Servírujte se strouhaným parmazánem a pár kapkami medu posypané lístky tymiánu.