Králík s hořčičnou omáčkou recept
Králík s hořčičnou omáčkou bude výborný s bramborovou kaší. Nebo také s domácím bramborovým knedlíkem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 králík, nebo 6 porcí
- 180 g anglické slaniny
- 1 hlavička česneku
- 300 ml zeleninového vývaru
- 70 ml smetany
- 1 citron
- 2 lžíce pikantní hořčice
- 2 lžičky medu
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvý rozmarýn
Způsob přípravy
Očištěného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a každou porci obalíme plátkem slaniny. Jednotlivé porce naskládáme do připraveného pekáče. K masu přidáme trochu rozmarýnu a příčně přepůlenou hlavičku česneku.Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Nyní si v misce připravíme hořčičnou omáčku. Ve vývaru rozšleháme hořčici, med, šťávu z citronu a smetanu. Podle chuti okořeníme solí a pepřem.
Hotovou omáčkou zalijeme naporcovaného králíka připraveného v pekáči, a v předehřáté troubě ho pečeme asi 70 až 80 minut. Pokud je potřeba, podlijeme při pečení ještě trochou vývaru.
Po upečení odstraníme česnek a rozmarýn a králíka podáváme s vybranou přílohou a hořčičnou omáčkou.