Králík s hořčičnou omáčkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí6 porcí

Králík s hořčičnou omáčkou bude výborný s bramborovou kaší. Nebo také s domácím bramborovým knedlíkem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 králík, nebo 6 porcí
  • 180 g anglické slaniny
  • 1 hlavička česneku
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 70 ml smetany
  • 1 citron
  • 2 lžíce pikantní hořčice
  • 2 lžičky medu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • čerstvý rozmarýn


Způsob přípravy

Očištěného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a každou porci obalíme plátkem slaniny. Jednotlivé porce naskládáme do připraveného pekáče. K masu přidáme trochu rozmarýnu a příčně přepůlenou hlavičku česneku.Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.

Nyní si v misce připravíme hořčičnou omáčku. Ve vývaru rozšleháme hořčici, med, šťávu z citronu a smetanu. Podle chuti okořeníme solí a pepřem.

Hotovou omáčkou zalijeme naporcovaného králíka připraveného v pekáči, a v předehřáté troubě ho pečeme asi 70 až 80 minut. Pokud je potřeba, podlijeme při pečení ještě trochou vývaru.

Po upečení odstraníme česnek a rozmarýn a králíka podáváme s vybranou přílohou a hořčičnou omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Králík s hořčičnou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu králík hořčičnou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Králík s hořčičnou omáčkou


×