Králík na víně s žampiony recept
Králík na víně s žampiony je pikantní a zároveň velmi jemný pokrm. Jako přílohu doporučujeme vařené nové brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- zadní část králíka
- 1 zelená jarní cibulka
- 40 g sádla
- 100 ml bílého vína
- 4 cherry rajčata
- 5 žampiony
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 500 ml masového vývaru
- snítka zelené petrželky
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Na pekáči rozpustíme sádlo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
Králíka osolíme a položíme na cibulku do pekáče. Pekáč vložíme do předehřáté troubě a pečeme maso za občasného podlévání vývarem téměř do měkka.
Pak do pekáče přidáme utřený česnek, nasekanou petržel, nakrájené žampiony, rajčata a zalijeme vše bílým vínem. Za občasného podlévání vývarem pak králíka dusíme do měkka.