Kotlety pečené v alobalu recept
Kotlety pečené s cibulkou v alobalu mají tu výhodu, že při přípravě oběda nepotřebujete žádné nádobí. Pečou se totiž přímo s přílohou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vepřové kotlety
- 6 brambor
- 1 jarní cibulka
- olivový olej
- mletý černý pepř
- sůl
- kmín
Způsob přípravy
Kotlety lehce odkrojíme od kosti, na několika místech je nařízneme aby se nekroutily. Pak je naklepeme asi do tloušťky 8 mm. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm.
Připravené maso osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi na rozpáleném oleji kotlety restujeme z každé strany asi 2 minuty. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Velký plát alobalu potřeme uprostřed olejem. Na potřenou část naskládáme brambory maximálně do dvou vrstev. Každou vrstvu osolíme. Brambory posypeme na tenké proužky nakrájenou cibulkou, a na ni položíme vedle sebe osmažené kotlety. Lehce je posypeme kmínem a celé to pevně zabalíme do alobalu.
V předehřáté troubě jídlo pečeme asi 70 až 80 minut.