Korpus na dort z bílků recept
Korpus na dort z bílků je lehký a jednoduchý. Krém na dokončení a zdobení dortu si už vyberete podle vlastní chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 70 g másla
- 7 vaječných bílků
- 160 g hladké mouky
- 180 g cukru moučka
- 1 citron
- na vymazání formy:
- máslo
- strouhanka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak během stálého míchání pomalu přisypáváme mouku. Přidáme lžičku citronové šťávy a nakonec po lžících i rozpuštěné máslo.
Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy a v předehřáté troubě ho pečeme 25 až 35 minut.
Hotový korpus vyklopíme, necháme vychladnout a ozdobíme krémem, polevou, šlehačkou, nebo ovocem podle své představy.