Koláč z rebarbory recept
Rebarbora je oblíbená, zejména na koláč nebo na kompot. Zkuste náš koláč z rebarbory a pochutnáte si.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 ks žloutek
- 8 polévkových lžic pravé máslo (rozpustit)
- 0,5 hrnku moučkový cukr
- tuk, mouka nebo pečící papír
- 3 stonky rebarbora (nebo kompot)
- cca 7 polévkových lžic pravé máslo (na drobenku)
- 1,25 hrnku mouka - hladká
- 1 sáček prášek do pečiva
- 0,75 hrnku polotučné mléko
- 1 hrnek mouka - polohrubá
- 0,75 hrnku moučkový cukr
Způsob přípravy
Nařezané stonky zbavíme slupky (ze všech stran) a na prkénku rozkrájíme, lze použít i kompotovanou. Zapneme si troubu na 150°C. Připravíme si plech a nandáme pečící papír. (nebo tuk a mouka)
Uděláme si drobenku z polohrubé mouky, moučkového cukru a roztátého másla. Rukou žmouláme. Necháme na později.
Vyklepneme si vajíčka a rozdělíme žloutky a bílky. Žloutky přelijeme do mísy a přisypeme třičtvrtě hrnku moučkového cukru. Vyšleháme.
Přidáme osm polévkových lžic másla. Nalijeme mléko a vysypeme prášek do pečiva. Vmícháme hladkou mouku. Robotem zamícháme těsto a přeneseme na plech. Rozložíme rebarboru. Zasypeme hotovou drobenkou.
Vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Podáváme s kopečkem šlehačky.