Kokosové řezy snadné recept
Bleskový moučník, který je hotový do půl hodiny - to jsou řezy plné kakaa, čokolády a kokosu. Recept je tak snadný, že ho můžete připravit společně s malými pomocníky, u nichž jsou tyto řezy velmi populární. Ocení ho ale i velcí milovníci sladkého.
Ingredience receptu
- Těsto:
- 140 hladké mouky
- 100 g změklého másla
- 2 vejce
- 100 g cukru krupice
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce mléka
- Poleva:
- 100 g čokolády na vaření (nebo jiné čokolády)
- 25 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 100 g strouhaného kokosu
Způsob přípravy
Čtvercový plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhaným kokosem (ten je třeba do receptu započítat navíc). V míse utřeme do pěny změklé máslo s cukrem, přidáme vejce a umícháme hladký základ pro těsto. Kdyby se směs srážela, přidáme trošku mouky.
K základu prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme kakao a vymícháme těsto, k němuž postupně přidáváme mléko. Hladké těsto vylijeme na plech, stěrkou uhladíme a pečeme přibližně dvacet minut. Upečený koláč by měl na dotek pružit. Buchtu vyndáme z trouby a odložíme stranou, aby vychladla. V mezičase si připravíme polevu.
Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu společně s máslem a čtyřmi lžícemi vody. Když je směs tekutá, necháme ji chvilku zchladnout a přidáme cukr, který mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí.
Polevou potřeme upečený korpus. Lze to udělat najednou nebo buchtu nařezat na čtvercové kousky a každý namočit zvlášť do čokolády. Vršek buchty bohatě posypeme kokosem nebo v něm obalíme každý kousek zvlášť. Řezy necháme vychladnout a podáváme.