Kokosový koláč s jahodami recept
Kokosový koláč s jahodami je lehký a zdravý letní moučník. Kromě jahod můžeme použít i jiné čerstvé ovoce které máme zrovna o ruce.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 100 ml mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- 40 g mletého kokosu
- 60 g medu
- 30 g rostlinného oleje
- špetka nastrouhané citronové kůry
- náplň:
- 350 g tvarohu
- 12O ml mléka
- 30 g cukru krupice
- 50 g bramborového škrobu
- špetka nastrouhané pomerančové kůry
- čerstvé jahody
Způsob přípravy
Kokosový koláč s jahodami je lehký a zdravý letní moučník. Kromě jahod můžeme použít i jiné čerstvé ovoce které máme zrovna o ruce. V míse smícháme mouku s mletým kokosem, kypřícím práškem a postupně zamícháme mléko, med, citronovou kůru a olej a uhněteme hladké těsto. Hotové těsto uložíme do ledničky a připravíme si náplň. Všechny ingredience na náplň ušleháme ve šlehači a podle chuti můžeme tento krém ještě přisladit trochou medu, nebo naopak přidat pár kapek citronové šťávy.
Mezitím předehřejeme troubu na 160 stupňů. Formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto do formy rozprostřeme, přitlačíme ho ke dnu a okraje necháme zvednuté. Na těsto nalijeme náplň a koláč vložíme do předehřáté trouby. Pečeme ho asi 10 minut, pak teplotu zvýšíme na 180 stupňů a koláč dopečeme (asi tak 30 minut). Hotový koláč necháme chvíli zchladnout a před podáváním ho pokryjeme nakrájenými čerstvými jahodami.