Kokosové kari recept
Kokosové kari je pikantní, chutný a zdravý pokrm vhodný i pro vegetariány. Takový skvělý zeleninový guláš.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g nakrájených rajčat
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 konzerva cizrny nebo fazolí
- čerstvý koriandr
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 3 hrnky nakrájené máslové dýně
- 1 malý lilek nakrájený na kostky
- 1/2 lžičky cukru
- 3 lžíce červené kari pasty
- 1 stroužek česneku
- 1 střední cibule
- 1 lžíce řepkového oleje
Způsob přípravy
Kokosové kari je pikantní, chutný a zdravý pokrm vhodný i pro vegetariány. Takový skvělý zeleninový guláš. Do velkého kastrolu nalijeme olej a zahřejeme ho na vyšší teplotu. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji 4 minuty. Pak přidáme utřený česnek, promícháme a ještě minutu opékáme.Nyní přidáme cukr a kari pastu. Za stálého míchání přidáme postupně kokosové mléko, nakrájená rajčata, 3 hrnky vývaru, cizrnu, lilek, dýni a papriky nakrájené na kousky.
Vše promícháme, přivedeme k varu,pak snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 40 minut. Když zelenina změkne přidáme zbytek bujónu a znovu prohřejeme. Nakonec přidáme nasekaný čerstvý koriandr.