Kefírový moučník recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Kefírový moučník můžeme ve finále ozdobit šlehanou smetanou a drobným letním ovocem. Nebo ho polijeme čokoládovou polevou. Je to jednoduchý, rychlý a chutný moučník.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 ml kefíru
  • 350 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 1 tabulka čokolády
  • 300 g cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml rostlinného oleje
  • na zdobení: podle vlastní volby
  • šlehaná smetana
  • jahody, maliny, ostružiny, rybíz....
  • čokoládová poleva


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva, kefír, olej a nakonec nastrouhanou čokoládu. Důkladně vše promícháme.

Formu na moučník vymažeme olejem a těsto do ní nalijeme. V předehřáté troubě ho pak pečeme přibližně půl hodiny. Upečený moučník necháme vychladnout a ozdobíme podle své chuti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kefírový moučník recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kefírový moučník.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kefírový moučník .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kefírový moučník

Kde najít informace



×