Kefírový moučník recept
Kefírový moučník můžeme ve finále ozdobit šlehanou smetanou a drobným letním ovocem. Nebo ho polijeme čokoládovou polevou. Je to jednoduchý, rychlý a chutný moučník.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 ml kefíru
- 350 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 1 tabulka čokolády
- 300 g cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml rostlinného oleje
- na zdobení: podle vlastní volby
- šlehaná smetana
- jahody, maliny, ostružiny, rybíz....
- čokoládová poleva
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva, kefír, olej a nakonec nastrouhanou čokoládu. Důkladně vše promícháme.
Formu na moučník vymažeme olejem a těsto do ní nalijeme. V předehřáté troubě ho pak pečeme přibližně půl hodiny. Upečený moučník necháme vychladnout a ozdobíme podle své chuti.