Kedlubnová polévka recept
Recept na kedlubnovou polévku se dnes už moc nepoužívá. A tak si myslíme, že právě to je příležitost udělat si jednu super osvěžující kedlubnovou polévku, se kterou se blýsknete před rodinou nebo přáteli.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 mladé kedlubny
- 4 dkg másla
- mletý pepř
- lžička červené papriky
- trochu zelené petržele
- 2 dkg rýže
- 1 1/2 litru vody nebo vývaru z kostí
- sůl
Způsob přípravy
Mladé kedlubny očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Na rozpuštěné máslo vložíme nakrájené kedlubny, okořeníme mletým pepřem, přidáme červenou papriku, přebranou, omytou a odkapanou rýži, zamícháme a všechno spolu dusíme.
Občas zamícháme a podlijeme vařící vodou. Když je všechno měkké, zalijeme vařící vodou nebo vývarem z kostí, osolíme a chvíli povaříme.
Do hotové polévky přidáme opranou a nadrobno rozsekanou zelenou petržel.