Sdílet:

Kedlubnová polévka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Je snadná, rychle hotová a velmi dobře chutná. Kedlubnová polévka se u nás tradičně podává na jaře a v létě, kdy je zelenina k dostání čerstvá. Polévku podáváme samotnou nebo v kombinaci s pečivem. Skvěle chutná i studená, zejména tehdy, když je venku teplo.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 větší nebo 2 menší kedlubny
  • 800 ml zeleninového vývaru (lze použít bujon)
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky (rýžové nebo pšeničné)
  • 4 polévkové lžíce smetany na vaření
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka muškátového oříšku


Způsob přípravy

Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud je její nať pěkná, můžeme si kousek odložit, nakrájet a hotovou polévku s ní na závěr ozdobit.

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme kedlubnu a chvíli restujeme. Po asi dvou minutách zeleninu zaprášíme moukou a necháme minutu opékat. Vytvoří se kedlubno-jíšková směs. Tu zalijeme trochou studené vody a dobře rozmícháme metličkou, aby se nevytvořili cucky. Kdo není fanouškem jíšky, může mouku v klidu vynechat. Pak je ale dobré použít méně vody, aby byla polévka hustší.

Směs zalijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem a necháme asi 15 minut vařit. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu, přisypeme mletý muškátový oříšek a ještě krátce prohřejeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kedlubnová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kedlubnová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kedlubnová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kedlubnová polévka

Kde najít informace



×