Kávová buchta recept
Kávová buchta voní kávou i čokoládou. Můžete ji nakonec pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít polevou, to už je na vás.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g polohrubé mouky
- 170 g cukru krupice
- 250 ml uvařené studené kávy
- 200 g másla
- 160 g hořké čokolády
- 1 prášek do pečiva
- 250 g mandlí
- 4 vejce
- špetka skořice
- špetka soli
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem. Přidáme nastrouhanou čokoládu, cukr, sůl, skořici a rozemleté mandle.
Vše promícháme, přidáme rozpuštěné máslo, vejce a nakonec i kávu. Vypracujeme hladké těsto. Formu na buchtu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě ho pečeme asi 60 minut.
Špejli zapíchneme doprostřed buchty a vytáhneme-li ji čistou, je upečená.