Kaštanová nádivka recept
Kaštanová nádivka a velký pečený krocan. Tak to asi všichni známe. Ale tuhle skvělou nádivku z jedlých kaštanů můžete použít i když nadíváte kuře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g oloupaných a uvařených kaštanů
- 200 g bílé veky
- 80 g slaniny
- 3 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý pepř
- čerstvá zelená petržel
- mléko
Způsob přípravy
Veku nakrájíme a pokropíme mlékem. V míse ušleháme lžíci oleje se žloutky, přidáme nadrobno nasekané kaštany, nakrájenou slaninu, nakrájenou petržel, špetku soli a pepře.
Vše promícháme a do směsi přidáme rozmočenou veku. Znovu zamícháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Hotovou nádivkou naplníme kuře nebo ji dozlatova upečeme v pekáčku.