Kaše z quinoy a jablek recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí2 porce

Semínka merlíku čilského, která známe také pod názvem quinoa, nejsou jen módní záležitostí zdravé stravy. Quinoa byla jednou z nezbytných potravin starých jihoamerických civilizací a nabízí toho opravdu hodně. Je přirozeně bezlepková a obsahuje bohaté množství minerálů a vitamínů. Tato pseudoobilovina se skvěle hodí například pro přípravu kaší, do salátů nebo jako příloha k masu.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 80 g vloček z quinoy (nebo zrníček)
  • 400 ml neslazeného ořechového mléka (lískooříškové, mandlové)
  • 1 menší hrst vlašských ořechů
  • 2 kyselejší jablka
  • 4 lžičky rozinek
  • ½ vanilkového lusku (nebo ½ sáčku vanilkového cukru)
  • sůl


Způsob přípravy

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vyškrabeme zrníčka. Do hrnce nalijeme ořechové mléko, přidáme vanilkovou dřeň, vločky, špetku soli a směs za občasného míchání povaříme asi čtvrt hodiny.

V mezičase nasekáme nahrubo ořechy. Jablka umyjeme, zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme. Ovoce i ořechy přidáme do uvařené kaše, promícháme a hrnec přiklopíme poklicí. Vypneme sporák a kaši necháme pět minut odpočinout.

Hotovou kaši zdobíme rozinkami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kaše z quinoy a jablek recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kaše z quinoy a jablek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kaše quinoy jablek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kaše z quinoy a jablek

Kde najít informace



×