Karbanátky z ovesných vloček recept
Tento pokrm je ze série tzv. levných receptů, protože ovesné vločky seženete téměř \"za hubičku\" a k jeho přípravě se nepoužívá drahé maso. Vegetariánská varianta oblíbeného jídla sice může na první pohled vypadat chudě, rozhodně tak ale nechutná. Karbanátky z ovesných vloček jsou lehce stravitelné a podávat je můžeme v kombinaci s dušenou nebo čerstvou zeleninou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 375 vody
- 100 g ovesných vloček
- 40 g másla
- 1 menší cibule
- 1 lžička nasekané petrželky
- 2 vejce
- 1 lžíce mléka
- strouhanka
- tuk na smažení (ghí, slunečnicový olej)
- pepř
- sůl
Způsob přípravy
V menším hrnci svaříme vodu a 30 g másla, přisypeme vločky a vaříme je asi 15 - 20 minut. Poté je necháme vychladnout.
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a necháme na něm cibuli zesklovatět.
Do uvařených vloček přimícháme cibuli, nasekanou petrželku, sůl, pepř a jedno vejce. Směs promícháme a z hmoty vytvarujeme 8 karbanátků.
Karbanátky lehce obalíme v mouce, protáhneme je v rozšlehaném vajíčku a nakonec je obalíme ve strouhance.
Na pánvi rozpálíme dostatečné množství tuku a karbanátky osmažíme dozlatova z obou stran.