Karbanátky z ovesných vloček recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Tento pokrm je ze série tzv. levných receptů, protože ovesné vločky seženete téměř \"za hubičku\" a k jeho přípravě se nepoužívá drahé maso. Vegetariánská varianta oblíbeného jídla sice může na první pohled vypadat chudě, rozhodně tak ale nechutná. Karbanátky z ovesných vloček jsou lehce stravitelné a podávat je můžeme v kombinaci s dušenou nebo čerstvou zeleninou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 375 vody
  • 100 g ovesných vloček
  • 40 g másla
  • 1 menší cibule
  • 1 lžička nasekané petrželky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • strouhanka
  • tuk na smažení (ghí, slunečnicový olej)
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

V menším hrnci svaříme vodu a 30 g másla, přisypeme vločky a vaříme je asi 15 - 20 minut. Poté je necháme vychladnout.

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a necháme na něm cibuli zesklovatět.

Do uvařených vloček přimícháme cibuli, nasekanou petrželku, sůl, pepř a jedno vejce. Směs promícháme a z hmoty vytvarujeme 8 karbanátků.

Karbanátky lehce obalíme v mouce, protáhneme je v rozšlehaném vajíčku a nakonec je obalíme ve strouhance.

Na pánvi rozpálíme dostatečné množství tuku a karbanátky osmažíme dozlatova z obou stran.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Karbanátky z ovesných vloček recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Karbanátky z ovesných vloček.
Nebo hledejte podobné podle části názvu karbanátky ovesných vloček .
Hledat podobné recepty na internetu jako Karbanátky z ovesných vloček


×