Karbanátky z mletého masa recept
Karbanátky z mletého masa hovězího i vepřového mají výbornou chuť ještě umocněnou vybraným kořením. Podáváme je třeba s bramborovou kaší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g hovězího masa
- 250 g vepřového masa
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 vejce
- 1 rohlík
- mléko
- sůl
- mletý černý pepř
- nasekaná zelená petrželka
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
Maso umeleme na masovém strojku a promícháme. Rohlík namočíme do mléka a když změkne, vymačkáme mléko a vlhkou střídku přidáme k masu. Promícháme a postupně přidáme do směsi nasekanou cibuli, zelenou petrželku, utřený česnek a vejce. Znovu pečlivě promícháme a nakonec okořeníme solí a pepřem.
Z hotové masové směsi vytvoříme mokrýma rukama karbanátky a smažíme je na rozpáleném oleji z obou stran. Po usmažení masové karbanátky necháme odkapat na papírových utěrkách a můžeme podávat.