Karbanátky se slaninou a salámem recept
Karbanátky se slaninou a salámem jsou pikantní a můžete si k nim uvařit třeba bramborovou kaši.
Ingredience receptu
- 150 g libového vepřového masa
- 100 g anglické slaniny
- 50 g pikantního salámu
- 1 lžíce strouhaného sýra
- 1 vejce
- 2 lžíce mouky
- 1 žemle
- mléko
- sůl
- majoránka
- mletý pepř
Způsob přípravy
Maso umeleme s anglickou slaninou, přidáme nadrobno nakrájený salám a promícháme. V mléce namočenou žemli rozdrobíme a přidáme k masu. Sýr, vejce, špetku soli a pepře, majoránku smícháme a přidáme k masu. Vše důkladně promícháme.
Ze směsi vytvoříme karbanátky, obalíme je v mouce, naskládáme je na rošt trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.
K hotovým karbanátkům se také hodí saláty z čerstvé nebo naložené zeleniny či bramborové hranolky pečené v troubě.