Karbanátky s cizrnou recept
Karbanátky s cizrnou, to je jeden z mnoha receptů, kde můžeme tuhle zdravou luštěninu uplatnit.
Ingredience receptu
- 1 malá konzerva cizrny
- 400 g mletého masa
- 1 jarní cibulka
- 1 naložená kapie
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- jemná kukuřičná strouhanka
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Z cizrny slijeme nálev a rozmixujeme ji na kaši. V míse rozšleháme vejce, přidáme cizrnu, maso, utřený česnek, nakrájenou kapii, jarní cibulku a petrželku. Vše důkladně promícháme.
Směs osolíme, opepříme, přidáme špetku kari a podle potřeby můžeme přidat i strouhanku, abychom dostali středně husté těsto. Z těsta tvoříme karbanátky, obalíme je ve strouhance a ve vyšší vrstvě oleje je osmažíme z obou stran dozlatova.