Sdílet:

Karamelová omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí1 porce

Sladká karamelová omáčka má v přípravě dezertů docela široké využití. Můžete ji použít jako přeliv na zmrzlinový pohár, moučníky, a když ji prošleháte s rozpuštěným máslem, dá se použít i jako krém do dortů. Chuť karamelu je jedinečná a dodá dezertům přidanou hodnotu. Omáčku můžeme skladovat v uzavíratelných sklenicích v lednici. Doba její upotřebitelnosti je přibližně týden.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g krystalového cukru
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 20 g škrobové moučky
  • 2 žloutky


Způsob přípravy

Do misky nasypeme škrobovou moučku a prošleháme ji s trochou mléka a žloutky.

Na pánev nasypeme cukr, zahříváme ho a necháme zkaramelizovat. Jakmile bude cukr tekutý a karamelový, ihned přilijeme zbylé mléko.

Směs pozvolna vaříme tak dlouho, dokud se kamaramel zcela nerozpustí. Do směsi pak přimícháme žloutkovou směs a vše dobře prošleháme metličkou, aby nevznikly hrudky.

Omáčku necháme přejít varem a podáváme teplou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Karamelová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Karamelová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu karamelová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Karamelová omáčka

Kde najít informace



×