Kapustové karbanátky recept
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší jsou skvělé. Rychlé, levné a zdravé jídlo. Jako alternativní přílohu můžeme podávat dušenou zeleninu (mrkev, hrášek, kukuřici apod.).
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kapusta
- 50 g slaniny
- 1 až 2 vejce
- 3 až 4 lžíce jemné strouhanky
- sůl
- mletý černý pepř
- rostlinný olej na smažení
- trojobal :
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Způsob přípravy
Kapustu uvaříme téměř do měkka. Odstraníme tvrdé košťály a zbytek umeleme společně se slaninou na masovém strojku.
Umletou směs smícháme s rozšlehaným vejcem a strouhankou a podle chuti osolíme a opepříme. Z těsta vytvoříme malé karbanátky a obalíme je postupně v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
Ve vyšší pánvi pak na rozpáleném oleji kapustové karbanátky osmažíme dozlatova.