Kapustové chipsy recept
Nejen smažené brambůrky mohou chutnat dobře. I zeleninové chipsy připravené v troubě poslouží jako výtečná a zdravá pochoutka. Vyzkoušejte třeba ty z kapusty!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g očištěné kapusty
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce mletých mandlí
- špetka chilli
- 1 lžíce sezamových semínek
- sůl
Způsob přípravy
Kapustu umyjeme, necháme okapat a natrháme na menší kusy.
V míse smícháme šťávu z citronu, mleté mandle, chilli, sezan, špetku soli s trochou vody, aby vznikla konzistence podobná řidší kaši.
Do mísy vložíme lístky kapusty a promícháme je se směsí.
Troubu předehřejeme na 100°C. Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme na něj obalené lístky kapusty. Chipsy sušíme horkovzduchem přibližně 30 - 40 minut. Doba se může lišit podle tuhosti listů. V závěru by chipsy měly být křupavé.