Sdílet:

Kapustnica recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kapustnica, neboli zelná polévka po slovensku, je sytá a pikantní polévka, která s kouskem pečiva klidně nahradí večeři.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g kysaného zelí
  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 pikantní klobásy
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • sušené houby
  • mletý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Kysané zelí scedíme a pokrájíme na menší kousky. Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak k ní přidáme zelí, nakrájené klobásky, utřený česnek a mletou papriku. Promícháme a chvíli společně restujeme.

Přidáme sušené houby, které jsme si předem namočili do studené vody, bobkový list, špetku pepře a soli. Vše zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme, dokud zelí nezměkne.

Nakonec odstraníme bobkový list a podle potřeby přidáme sůl nebo koření.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kapustnica recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kapustnica.
Hledat podobné recepty na internetu jako Kapustnica

Kde najít informace



×