Kapustnica recept
Kapustnica, neboli zelná polévka po slovensku, je sytá a pikantní polévka, která s kouskem pečiva klidně nahradí večeři.
Ingredience receptu
- 500 g kysaného zelí
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 pikantní klobásy
- 1 bobkový list
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- sušené houby
- mletý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Kysané zelí scedíme a pokrájíme na menší kousky. Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak k ní přidáme zelí, nakrájené klobásky, utřený česnek a mletou papriku. Promícháme a chvíli společně restujeme.
Přidáme sušené houby, které jsme si předem namočili do studené vody, bobkový list, špetku pepře a soli. Vše zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme, dokud zelí nezměkne.
Nakonec odstraníme bobkový list a podle potřeby přidáme sůl nebo koření.