Sdílet:

Kapří podkovy pečené recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Maso z kapra nakrájené na podkovy vypadá na talíři velmi dekorativně a způsobů, jak rybu upravit, je hned několik. Kdo nechce zatěžovat svůj žaludek smaženým jídlem, může kapra jednoduše strčit do trouby. Výsledek je výborný!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 porce kapra (cca. 150 g)
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 30 g másla
  • 1 lžička sušených bylinek
  • mletý bílý pepř
  • hladká mouka
  • sůl


Způsob přípravy

V hlubokém talíři smísíme hladkou mouku se sušenými bylinkami (například fenyklem a tymiánem).

Porce kapra nakrájeného na podkovy umyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pak maso osolíme, opepříme a obalíme ve směsi hladké mouky a bylinek.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej s máslem a rybu na tuku zprudka opečeme. Pak ji z pánve vyjmeme, uložíme do pekáčku, zalijeme zbylým tukem z pánve a dopékáme asi 10 - 15 minut v troubě. Kapr se dá udělat i bez použití trouby, jen na pánvi. V tom případě po prudkém zapečení snížíme teplotu a rybu zvolna dohotovíme.

Jako příloha se nejvíce hodí vařený brambor, bramborový nebo zeleninový salát.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kapří podkovy pečené recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kapří podkovy pečené.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kapří podkovy pečené .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kapří podkovy pečené

Kde najít informace



×