Kapr podle Petra Voka z Rožmberka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Kapr podle Petra Voka z Rožmberka je velmi jednoduchý recept na přípravu naší oblíbené sladkovodní ryby. Stačí vám jen pár nezbytných ingrediencí a trochu času na pečení.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kapr
  • 200 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • mořská sůl
  • rostlinný olej
  • hladká mouka


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Kapra vykucháme, dobře očistíme a naporcujeme. Každou porci na dvou místech nařízneme a protáhneme proužky slaniny, potřeme utřeným česnekem, osolíme a opepříme.

Trochu hladké mouky smícháme se špetkou sladké papriky a porce kapra v této směsi obalíme. Pak je naskládáme na rošt nebo pekáč vymazaný olejem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Hotovou rybu podáváme například s vařenými brambory politými rozpuštěným máslem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kapr podle Petra Voka z Rožmberka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu kapr podle petra voka rožmberka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kapr podle Petra Voka z Rožmberka

Kde najít informace



×