Kapr podle Petra Voka z Rožmberka recept
Kapr podle Petra Voka z Rožmberka je velmi jednoduchý recept na přípravu naší oblíbené sladkovodní ryby. Stačí vám jen pár nezbytných ingrediencí a trochu času na pečení.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kapr
- 200 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- mořská sůl
- rostlinný olej
- hladká mouka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Kapra vykucháme, dobře očistíme a naporcujeme. Každou porci na dvou místech nařízneme a protáhneme proužky slaniny, potřeme utřeným česnekem, osolíme a opepříme.
Trochu hladké mouky smícháme se špetkou sladké papriky a porce kapra v této směsi obalíme. Pak je naskládáme na rošt nebo pekáč vymazaný olejem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Hotovou rybu podáváme například s vařenými brambory politými rozpuštěným máslem.