Kapr na zelenině recept
Kapr na zelenině, pečený v troubě, bude chutnat s bramborem. Ale třeba těstoviny také nejsou špatnou volbou.
Ingredience receptu
- 4 porce kapra
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 8 baby rajčátek
- sůl
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- máslo
- čerstvé zelené bylinky
Způsob přípravy
Porce ryby osolíme, opepříme a v pekáči je na másle zprudka opečeme z obou stran. Pak je odložíme na talíř a na zbylém másle osmahneme na kroužky nakrájenou cibuli, na kousky nakrájené papriky a na poloviny rozpůlená rajčátka. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, a všechno krátce orestujeme. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Zeleninu promícháme, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem a na ni rozložíme osmažené porce ryby. Jen trochu podlijeme vodou, pekáč přikryjeme víkem a vše dusíme zvolna do změknutí.
Kapra podáváme s dušenou zeleninou a posypeme ho čerstvě nasekanou pažitkou nebo petrželkou.