Sdílet:

Kapoun na víně recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí6 porcí

Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ještě povařit nebo podusit.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 mladý kapoun (asi 1,5 kg)
  • 15 dkg slaniny
  • 1 citron
  • 2 dl bílého vína
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ještě povařit nebo podusit. Kapouna omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou. Na pekáč položíme plátky slaniny, kousky citronové kůry a na to připraveného prošpikovaného, osoleného a opepřeného kapouna.

Troubu předehřejeme na 170 stupňů a kapouna v ní začneme péct. Jakmile pustí šťávu, podlijeme ho vodou a bílým vínem a pečeme do měkka. Během pečení ho stále poléváme vínem. Po upečení kapouna naporcujeme. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kapoun na víně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kapoun na víně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kapoun víně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kapoun na víně

Kde najít informace



×