Kakaová poleva recept
Tento druh polevy se hodí pro výrobu domácích pralinek i polev, kterými lze ozdobit například vánoční cukroví, dezerty nebo ovocné poháry.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 180 g ztuženého tuku
- 250 g moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce kukuřičné škrobové moučky
- 1 lžíce rumu
Způsob přípravy
Ve vodní lázni zvolna rozehřejeme tuk, pak přisypeme prosátý moučkový cukr, kakao, škrobovou moučku a rum.
Za stálého míchání směs zahříváme. Pozor - vodu přivedeme k varu, ale dále ji jen udržujeme horkou a nevaříme ji, aby se základ pro čokoládu nesrazil. Až se suroviny spojí a směs zhoustne, můžeme čokoládu sundat z plotny.
Hotovou čokoládou zdobíme vánoční cukroví, dezerty nebo ji naléváme do vodou vypláchnutých silikonových forem pro výrobu pralinek. Kdo takové formy nemá, může použít třeba prázdnou podložku z bonboniéry.