Sdílet:

Kakaová poleva recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí12 porcí

Tento druh polevy se hodí pro výrobu domácích pralinek i polev, kterými lze ozdobit například vánoční cukroví, dezerty nebo ovocné poháry.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 180 g ztuženého tuku
  • 250 g moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce kukuřičné škrobové moučky
  • 1 lžíce rumu


Způsob přípravy

Ve vodní lázni zvolna rozehřejeme tuk, pak přisypeme prosátý moučkový cukr, kakao, škrobovou moučku a rum.

Za stálého míchání směs zahříváme. Pozor - vodu přivedeme k varu, ale dále ji jen udržujeme horkou a nevaříme ji, aby se základ pro čokoládu nesrazil. Až se suroviny spojí a směs zhoustne, můžeme čokoládu sundat z plotny.

Hotovou čokoládou zdobíme vánoční cukroví, dezerty nebo ji naléváme do vodou vypláchnutých silikonových forem pro výrobu pralinek. Kdo takové formy nemá, může použít třeba prázdnou podložku z bonboniéry.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kakaová poleva recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kakaová poleva.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kakaová poleva .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kakaová poleva
For Gastro 2022


×