Kachna po italsku recept
Kachna po italsku se většinou podává s bramborovými kroketami. A s naloženými brusinkami.
Ingredience receptu
- 1 kachna
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sušeného šalvěje
- 1 lžička soli
- 1 lžíce olivového oleje
- vývar
- hladká mouka
- sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Utřený česnek smícháme s nožem rozetřeným šalvějem a trochou soli. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř i zvnějšku.
Nyní kachnu položíme do olejem vymazaného pekáče a v předehřáté troubě ji upečeme do měkka. Během pečení podléváme vývarem. Po upečení kachnu odložíme na mísu a výpek zahustíme moukou a s trochou vývaru šťávu povaříme.
Rozporcovanou kachnu pak vložíme zpět do šťávy aby maso zůstalo křehké.