Jehněčí kotlety recept
Jehněčí kotlety pečené v alobalu mohou být jednou z velikonočních dobrot. Jemné lahodné maso podávejte třeba s opečenými bramborami.
Ingredience receptu
- 4 jehněčí kotlety
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 4 snítky rozmarýnu
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Jehněčí kotlety vykostíme, osolíme a opepříme z obou stran. Nakonec je potřeme olejem a každou zvlášť položíme na plát alobalu.
Na každou kotletu navršíme na kolečka nakrájenou mrkev, na čtvrtky nakrájenou cibuli, snítku rozmarýnu a pevně vše zabalíme do alobalu.
Balíčky rozložíme na rošt nebo plech a pečeme v předehřáté troubě přibližně hodinu.