Jednoduchá buchta ze Salka recept
Jednoduchá buchta ze Salka je moučník, který si možná velmi oblíbíte. Přes svou jednoduchost vypadá a chutná skvěle.
(celý recept)
Ingredience receptu
- krém:
- 1 Salko
- 250 g másla
- korpus:
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 hrnek vlažné vody
- 2 lžíce kakaa
- 0,5 hrnku olivového oleje
- na zdobení:
- čokoláda
Způsob přípravy
Den předem svaříme Salko asi 2 hodiny a necháme ho vychladnout. Druhý den si troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme vodu, olej, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Těsto nalijeme na olejem vymazanou a moukou vysypanou formu a v předehřáté troubě ho upečeme. Ke konci pečení zkusíme špejlí, jestli je dobře propečený. Když ji vytáhneme čistou, vyndáme formu z trouby a korpus necháme vychladnout.
Mezitím vyšleháme svařené Salko s máslem do hladkého jemného krému. Krémem potřeme vychladlý korpus a povrch posypeme na jemno nastrouhanou čokoládou.