Jarní nádivka recept
Jarní nádivka je plná zelených bylinek a voní jarem a velikonocemi. Špenát můžete nahradit mladými kopřivami. A výborná je i za studena.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 plátků toustového chleba
- 3 vejce
- 150 g šunky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky sušené majoránky
- čerstvý špenát
- snítka zelené petrželky
- sůl
- mletý černý pepř
- mléko
- máslo
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Toustový chleba a slaninu nakrájíme na malé kostičky. V míse je smícháme s nasekaným špenátem a petrželkou, přidáme žloutky, česnek, majoránku, špetku soli a pepře. Důkladně promícháme a přidáme tolik mléka, aby vznikla podobná směs jako na sekanou. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Pekáč vymažeme máslem a těsto do něj rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.