Jarní minestrone s kuřecími kuličkami recept
Jarní minestrone s kuřecími kuličkami je italská hustá polévka se spoustou zeleniny. S masovými kuličkami z kuřecího masa je i sytá, takže klidně nahradí lehkou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrnek fazolových lusků
- 5 hrnků kuřecího vývaru
- 1 malý pórek
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 6 lžic strouhaného parmezánu
- 170 g kuřecího masa
- 1 vejce
- 2 lžíce nadrobno nasekané pažitky
- 1/2 hrnku čerstvé strouhanky
- 1 hrnek nakrájené mrkve
- 3/4 hrnku těstovin
- nadrobno nasekaná čerstvá bazalka
- sůl
- mletý černý pepř
- Nasekaná čerstvá bazalka
Způsob přípravy
Jarní minestrone s kuřecími kuličkami je italská hustá polévka se spoustou zeleniny. S masovými kuličkami z kuřecího masa je i sytá, takže klidně nahradí lehkou večeři. 1/4 čajové lžičky pepře, 3/4 čajové lžičky soli, pažitku, 2 utřené stroužky česneku, 3 lžíce parmezánu, strouhanku a pomleté kuřecí maso smícháme v misce.Mokrýma rukama ze směsi vytvoříme malé masové kuličky. Olivový olej zahřejeme v hrnci a masové kuličky na něm ze všech stran přibližně 3 minuty opékáme. Pak je odstraníme z hrnce a uložíme stranou. Do hrnce přidáme na kolečka nakrájený pórek a restujeme ho 3 minuty až změkne.
Přidáme 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a ještě minutu smažíme.Pak vše zalijeme dvěma hrnky vody, přidáme vývar a polévku přivedeme k varu. Do vroucí polévky zavaříme fazolky, těstoviny a nakrájenou mrkev a povaříme ji 8 minut. Nyní přidáme masové kuličky a po 3 minutách varu přidáme 3 lžíce parmezánu a polévku odstavíme z plotny a dobře promícháme. Podle chuti ji osolíme a okořeníme pepřem. Každou porci polévky posypeme nadrobno nasekanou bazalkou a můžeme podávat.