Japonská delikatesa Jakitori recept
Japonské jídlo, které je vhodné pro pohoštění přátel. Podává se na špejli podobně jako špíz.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 kuřecí prsa
- 18 mušlí sv. Jakuba neboli hřebenatky
- 1 pórek
- Na marinádu:
- 8 lžic sójové omáčky
- 4 lžíce saké
- 1 lžíce šťávy ze stouhaného zázvoru
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce rýžového vína
- 4 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Nejprve si nakrájíme kuřecí prsa na kostky a pórek na přiměřeně velké kousky. Poté štřídavě napichujeme na špejli nebo špízové jehly.
Stejně tak si připravíme hřebenatky - střídavě s pórkem napichujeme na špejli.
V misce smícháme všechny ingredience na marinácu a vložíme do ní špízi přibližně na 30 minut.
Poté pečeme na grilu nebo v troubě, kde špízy pravidelně otáčíme. V troubě špízy marinádou podlijeme na grilu potíráme. Pečeme zprudka cca 8 minut.