Japonská delikatesa Jakitori recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí6 porcí

Japonské jídlo, které je vhodné pro pohoštění přátel. Podává se na špejli podobně jako špíz.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 kuřecí prsa
  • 18 mušlí sv. Jakuba neboli hřebenatky
  • 1 pórek
  • Na marinádu:
  • 8 lžic sójové omáčky
  • 4 lžíce saké
  • 1 lžíce šťávy ze stouhaného zázvoru
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce rýžového vína
  • 4 lžíce olivového oleje


Způsob přípravy

Nejprve si nakrájíme kuřecí prsa na kostky a pórek na přiměřeně velké kousky. Poté štřídavě napichujeme na špejli nebo špízové jehly.

Stejně tak si připravíme hřebenatky - střídavě s pórkem napichujeme na špejli.

V misce smícháme všechny ingredience na marinácu a vložíme do ní špízi přibližně na 30 minut.

Poté pečeme na grilu nebo v troubě, kde špízy pravidelně otáčíme. V troubě špízy marinádou podlijeme na grilu potíráme. Pečeme zprudka cca 8 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Japonská delikatesa Jakitori recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Japonská delikatesa Jakitori.
Nebo hledejte podobné podle části názvu japonská delikatesa jakitori .
Hledat podobné recepty na internetu jako Japonská delikatesa Jakitori

Kde najít informace



×