Jahodový koláč s tvarohem recept
Jahodový koláč s tvarohem je rychlý, jednoduchý a bude vám chutnat. Třeba ke sváteční snídani.
(celý recept)
Ingredience receptu
- jahody
- náplň:
- 400 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce cukru krupice
- těsto:
- 250 g hladké mouky
- 160 g Hery na pečení
- 2 lžičky cukru krupice
- 90 ml mléka
- špetka soli
- olivový olej na vymazání formy
- moučkový cukr na posypání.
Způsob přípravy
Ušleháme vejce s vanilkovým cukrem, cukrem krupice a s tvarohem do jemné náplně. Uložíme ji do ledničky.
V míse ušleháme Heru, cukr, přidáme mléko, špetku soli a nakonec postupně přidáváme mouku. Vypracujeme těsto a uložíme ho na hodinu do ledničky.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Na pomoučeném vále těsto rozválíme a rozprostřeme ho do olejem vymazané a moukou vysypané formy na koláč. Na těsto rozložíme tvarohovou náplň a na ní přijdou na polovinu nakrájené jahody, které lehce vmáčkneme do tvarohu.
V předehřáté troubě koláč pečeme 35 až 50 minut. Zkouškou špejlí zjistíme, zda je dobře propečený, a po vyndání z trouby ho posypeme moučkovým cukrem.