Jahodové daiquiri recept
Alkoholický drink Daiquiri patří do skupiny koktejlů, jejichž základ tvoří bílý rum. Daiquiri vzniklo na Kubě a jak už to u skvělých receptů bývá, za jeho stvořením stála nouze. Na konci 19. století byl nedostatek ginu, a tak amerického důlního inženýra Jenninga Coxe napadlo, že ho nahradí bílým rumem. Koktejl dostal název podle místního dolu a rád si na něm pochutnával i spisovatel Ernest Hemingway. Daiquiri lze připravit v různých variacích, třeba v jahodové, která je jako stvořená pro léto!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 cl limetkové šťávy
- 5 cl bílého rumu (Bacardi nebo Havana Club)
- 1,5 polévkové lžíce třtinového cukru
- 6 zralých jahod
- 4 nasekané kostky ledu
- 1 snítka máty
Způsob přípravy
Příprava daiquiri je opravdu nenáročná. Všechny ingredience, kromě máty, nasypeme do mixéru a tak dlouho je mixujeme, dokud nevznikne homogenní směs.
Daiguiri nalijeme do sklenice a ozdobíme snítkou máty a plátkem jahody.