Jahodová marmeláda recept
Domácí jahodovou marmeládu připravíme velmi snadným způsobem a zaručeně si na ní zdravě pochutnáte. Namazaná na čerstvé pečivo je prostě božská.
Ingredience receptu
- 900 g jahod
- 1 citron
- 580 g cukru krupice
- brandy-pár kapek
Způsob přípravy
Domácí jahodovou marmeládu připravíme velmi snadným způsobem a zaručeně si na ní zdravě pochutnáte. Namazaná na čerstvé pečivo je prostě božská. Jahody umyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na kousky. Zasypeme je cukrem a zalijeme citronovou šťávou. Vymačkané poloviny citronu přidáme k jahodám, vše důkladně promícháme a uložíme v zakryté nádobě při pokojové teplotě na několik hodin.
Potom jahodovou směs vaříme za občasného míchání na plotně asi 10 až 15 minut při střední teplotě. Vytvořenou pěnu průběžně odstraňujeme a jakmile marmeláda dostane správnou konzistenci, odstavíme ji z plotny, odstraníme vymačkané poloviny citronu a směs zakapeme pár kapkami brandy. Nakonec vše dobře promícháme a naplníme do sklenic.