Jablečný štrůdl recept
Jablečný štrůdl je rychlý a jednoduchý moučník vhodný i pro diabetiky. Použijte diabetické sladidlo,
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g rostlinného tuku (např. Hera)
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 2 lžíce jablečného octa
- 6 až 10 lžic vody
- 3 až 4 jablka
- 3 tablety sladidla
- 50 g rozinek
- špetka skořice
- strouhané vlašské ořechy
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Na vále z tuku, hladké mouky, vejce, octa a vody uhněteme hladké těsto. Vál pomoučíme a těsto na něm rozválíme na oválnou placku. Rozinky si mezitím na půl hodiny namočíme do vlažné vody.
Placku nejprve posypeme strouhanými ořechy. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme, promícháme je s rozinkami a rozložíme doprostřed těsta. Skořici smícháme s rozdrceným sladidlem a touto směsí nakonec jablka posypeme.
Okraje těsta přehneme k sobě tak, aby se malinko překrývaly a stiskneme. Připravený závin opatrně položíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě ho upečeme dozlatova.