Jablečná polévka recept
Polévka z jablek? Proč ne! Tahle voňavá letní polévka si určitě najde své příznivce. Díky přidanému koření je příjemně aromatická, bílé víno jí dodá jemnou kyselost a žloutek ji celkově zjemní. Vyzkoušejte polévku plnou vitamínů, která vás může zbavit i pár jablečných přebytků ze zahrádky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g jablek
- 500 ml vody
- 125 ml bílého vína
- 10 g másla
- 1 žloutek
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 celá skořice
- 3 hřebíčky
- kůra z jednoho citronu
- cukr na dochucení
Způsob přípravy
Jablka umyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme skořici, kůru z citronu, hřebíčky, máslo a přivedeme ji k varu.
Jablka vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Rozvařené ovoce propasírujeme přes síto, dřeň zachytíme do hrnce a znovu necháme přejít varem.
Polévku dle chuti osladíme a vmícháme do ní kukuřičný škrob. Žloutek prošleháme v bílém víně a přidáme ho do vroucí polévky. Hrnec ihned odstavíme z plotny a polévku podáváme.