Italské těstoviny s krevetami recept
Italské těstoviny s krevetami se spoustou bylinek vám budou chutnat. Je to rychlé a jednoduché jídlo a milovníci těstovin si určitě přijdou na své.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g čerstvých krevet
- 500 g italských těstovin
- 3 stroužky česneku
- 100 g másla
- 1 citron
- 100 g parmezánu
- čerstvá petrželka
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- chilli koření
Způsob přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Krevety očistíme a odstraníme krunýř s ocáskem, hlavičku a nožky. Nasypeme je do misky, přidáme špetku soli a chilli koření a protřeseme.
Ve vysoké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme krevety a zprudka je opékáme asi 3 až 4 minuty. Pak k nim přidáme utřený česnek a máslo a opatrně promícháme.
Ke krevetám nakonec přidáme po lžíci nasekané petržele a bazalky, lžíci citronové šťávy, uvařené těstoviny, nastrouhaný parmezán a špetku pepře. Promícháme a podle chuti dosolíme.