Hummus s červenou řepou a ricottou recept
Pokud máte chuť vyzkoušet něco nového, nepřehlédněte tento skvělý recept na sexi jarní pomazánku. Toto je jeden ze způsobů jak obohatit hummus, pokud chcete můžete zaměnit ricottu za řecký jogurt.
Ingredience receptu
- 1 velká červená řepa
- 200 g převařené cizrny či 1 plechovka
- ⅓ šálek tahini, dobře promíchané
- ¼ šálek čerstvé citronové šťávy
- ¼ šálek ricotty
- 1 stroužek na jemno utřeného česneku
- 1 čajová lžička soli
- Špetka čerstvě mletého černého pepře
- ¼ lžička mletého koriandru
- Mátové listky , mák a olivový olej (na servírování)
Způsob přípravy
Předehřejte troubu na 425 °C. Červenou řepu pořádně zabalíme do alobalu a dáme na pečící plech. Pečte 60-70 minut dokud není řepa měkká, když do ní píchnete. Dejte bokem a nechte vychladnout, vybalenou z alobalu.
Mezitím rozmixujte cizrnu, tahini, citronovou šťávu, ricottu, česnek, sůl, pepř a koriandr v kuchyňském robotu do hladka.
Z řepy odkrojte tuhý kořínek a nakrájejte na plátky, potom můžete přidat do kuchyňského robotu ke zbytku směsi a pořádně vše rozmixujeme dokud není hummus měkký. V případě potřeby dochuťte hummus solí a pepřem. Můžete podávat samostatně nebo namazané na chlebu.
Hummus vydrží v lednici okolo čtyř dnů.